13. sep, 2022

Workshop

Humorlabb - Jag bara skojade

Ja, vad är humor? Nu och förr. Hur skapar du roliga sketcher och karaktärer? Vad är bra byggstenar för att skapa komik?
“Jag bara skojade!” är ett lätt sätt att svära sig fri, oavsett om det var ett skämt som landade snett eller om det faktiskt var illa ment. Detta lyfter vi och låter eleverna resonera kring. #Föreläsning #skrivövningar#improvisation#diskussion #humor #allvar #lekfullhet

Föreläsare/ Workshopledare

Urban Bergsten:
Frilansande skådespelare/regissör/manusförfattare. Yrkesverksam sedan 1994
Urban har jobbat mycket i skolans värld, bl.a som Konstnärlig ledare och ansvarig för Skrivarlinjen på Fryshuset Gymnasium, Estetiska programmet. Han inspirationsföreläser/ coachar kontinuerligt. Han har även jobbat som stå uppkomiker och drivit humorklubbar. En mängd sketcher har kunnat beskådas på tv och i radio. Han har turnerat med egna och andras komedier. Utbildad Dramatiker på Biskops Arnös Skriva Dramatiklinje. Han har även gjort humor på nätet i Pseudoteve tillsammans med bl.a:

Andrea Larsdotter:
Frilansande skådespelare/ manusförfattare /producent. Yrkesverksam sedan 1986.
Andrea har skådespelat och skrivit komedier för film och tv både i Sverige och utomlands. Andrea har under flertalet år även arbetat med barn och ungdomsproduktion inom teater, tv och film. Hon jobbar även med pedagogiska projekt riktade mot skapande skola /konstnärliga utryck inom scenkonst och film. Hon är utbildad dramatiker via Biskops Arnö, Dramatiska Institutet, samt tagit en kulturvetarexamen vid Stockholms Universitet, med en filmvetenskaplig inriktning.